středa 23. ledna 2008

K213 - Medvědí služba slušným mužům a otcům

Když vidím jaký cirkus se v posledních dnech strhnul kolem jedněch zabarikádovaných dveřích do úřadu a o K213 - organizaci na podporu odstrčených otců, je mi z toho zle.

Blokovat silou vstup do úřadu ženský. A ještě k tomu zvát novináře. No to je ale blbost. Na hrubý pytel hrubá záplata, se říká. Tentokrát tu záplatu K213 nalepil ministr Nečas a já se mu vůbec nedivím. Takhle se přece nedá jednat. No to si nikdo z vedení K213 neuvědomuje jak nekonečnou medvědí službu celé věci dělá?

Novináři si na nich a jejich zoufalosti pár dnů smlsnou a pak po nich neštěkne pes, pár chlapů v hospodě si poplácá játra a dveře který se mají postupně otevírat jistojistě zůstanou zavřené. Gandhiovský protest u úřadu, proč ne, ale blokovat silou vstup do budovy? No to je hloupost nejvyššího řádu. Tím jak pánové celou akci neuřídili a média je vykreslila jako konfrontační tlupu agresivních blbců si pěkně podřízli větev. Navíc když se podívá soudný člověk na jejich web tak dojde k závěru že s těmito pány asi nic společnýho mít nechce. Není větší voda na mlýn celému přefeminizovanému aparátu v čele s nekonfliktním ministrem než ukázat na podmnožinu otců a celé K213 označit šmahem za hulváty, násilníky a agresivní pošuky, kteří nevymyslí nic lepšího než blokovat dveře do úřadu jedné paní. No kde to jsme? Bohužel svým chováním podřezávají větev i některým rozumným myšlenkám za které orodují.

Ač jsem taky rozvedený, platím přes deset tisíc měsíčně na dvě děti a s Bývalkou vedu někdy žabomyší spory o víkendy, nikdy by mě nenapadlo se chovat takovýmhle způsobem. Tím se opravdu ničeho nedosáhne.

Osobně jsem ale taky příznivec narovnání situace. Když si žena která má v péči dítě postaví hlavu, prohlásí že děti jsou nemocné nebo něco podobnýho, je vymalováno a nezbývá než zatnout zuby a počkat až se umoudří. A to chápu že ne každý otec psychicky zvládá, hlavně pokud nepatří mezi kliďasy a nemá diplomatické vlohy. Myslím že ukládat peníze do notářský úschovy (na náklady protistrany) by dobře fungovalo. Nedáš děti podle rozhodnutí soudu? Nedostaneš peníze. Jednoduché, funkční, zodpovědnost za placení je na otci, je to lotr a neplatí vůbec? má problém a klidně bych ho nechal zavřít. A ještě bych udělal zúčtovávací povinnost pro rodiče který má děti v péči, případy, kdy peníze nejdou dětem, ale matce určitě nejsou ojedinělé. Přísnost musí bejt :-)

Tentokrát k závěrečnému VOLE NEŽEŇ SE! připojuji... ne třikrát, ale pětkrát ženu měř, než spermii do ní pustíš (pro ženy čtoucí tento blog platí i opačně - než do sebe spermii pustíš).

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den..
A víte, co se stane, když se změní finanční poměry takového platiče a je schopen platit stěží 5000,- místo 10000,-? Půl roku, rok do soudu o snížení, který žádost stejně argumentem: Kdybyste chtěl.. smete ze stolu, dále naskakující dluh, vězení, dluh ještě vyšší (kdo zaměstná se záznamem) = začarovaný kruh.