sobota 15. prosince 2007

Milionové moudro do života mladého muže

Milí mladí nadějní, nemajetní, neženatí,

kdo se bude řídit tímto moudrem, tomu garantuju že se stane milionářem.

Jde o základní životní moudro, kterým jsem se bohužel sám neřídil a který mi, stejně jako dalším tisícům mužů mohlo ušetřit roky života a doslova miliony korun jmění. Po více než deseti letech ho považuji za základní povinnou znalost pro každého mládence, který se z nejrůznějších důvodů rozhodl že se nutně chce, má, nebo "musí" ženit. Neřeknou Vám to pánové Vaši otcové, musí Vám to říct někdo cizí.

Jak jsem toto moudro před patnácti lety koupil od muže cizího, zkušeného a o dvacet let staršího ... tak ho předávám dále. Onen moudrý muž mi tehdy řekl:

"Milý hochu, dám Ti jednu - jedinou radu do života. Vole, NIKDY SE NEŽEŇ!"

Před těmi skoro patnácti lety jsem se ptal stejně tak jako se určitě ptáte teď i Vy, proč by se chlap neměl jako ženit když dotyčnou miluje a ona jeho, že? Dyť je to bezva, fungující rodina je skvělá věc, není nic krásnějšího než milovat svou ženu, mít hezké děti a žít spokojený život. Vždyť tak na první pohled žil i ten kdo mi tuto radu dával.

Ten zkušený Muž mi řekl:
"Prosím Tě, nepřemejšlej o tom, miluj ženy, ale NEBER SI JE. Jestli chceš mít děti, když na to budeš mít, udělej si jich kolik chceš a kde chceš, HLAVNĚ SE NIKDY NEŽEŇ!

Ptal jsem se naivně dál a bránil své ideály... bylo mi řečeno: "Když to vydržíš do pětatřiceti a nebudeš úplně blbej, budeš mít peníze, budeš dobře bydlet, budeš mít nějaký to porschátko, holky o deset let mladší na každym prstu, kamarády, volnost, svobodu, nebude ti nic chybět, ale když se oženíš... tak milej zlatej... budeš mít hovno".

Pln ideálů jsem slova tohoto moudrého muže nebral vážně a vlastně nechápal podtext...a tak jako ostatní kolem se oženil z lásky, tak jako ostatní kolem makal deset let jako idiot, tak jako ostatní kolem postavil dům, zasadil stromy, zplodil dvě krásné děti, rozvedl se, velkoryse zaplatil všechny dluhy manželství, tak jako ostatní kolem děti vidím jednou za dva týdny přesně podle rozhodnutí soudu...a jako ostatní kolem taky s úsměvem a cigaretou v puse začínám v 35 znova. Tu volnost a svobodu si nikdo nedokáže představit.

Při současné statistice rozvodovosti, která stoupá nad 50%, v době kdy kam se podívám se manželství do 10 let rozpadají, vřele doporučuji nepřemýšlet, dívat se kolem sebe a ZA ŽÁDNÝCH OKOLNOSTÍ SE MINIMÁLNĚ DO 40-45 NEŽENIT!

Za pár let, například v pětatřiceti by se Vám totiž mohlo s velmi neúprosnou jistotou přesahující 50% stát, že budete mít tak jako desítky tisíc dalších rozvedených mužů vašeho věku... hovno.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Zrovna přemýšlím nad stejným problémem a článek se mi zdá být pravdivý (shoduje se s mými zkušenostmi). Jsem ve 36-ti letech svobodný a děkuji za to bohu. Pokud nejste úplné naivky, je vám asi jasné, co chtěl autor článku říci.