sobota 8. prosince 2007

Proč vzniknul tenhle divnej blog

jak tak koukám kolem sebe na zástupy rozvádějících se kolegů a přátel, zničené osudy, zmatené děti které vychovávají rodiče, jejichž děti vychovávají rodiče jiných dětí, osamělé třicítky a čtyřicítky v barech, nedá mi to a musel jsem začít psát tenhle blog.

Rozhodl jsem se že budu publikovat více či méně úsměvné příběhy ze života svého i svých kamarádů a důkazy že Svět se posral a instituce manželství je v dnešní společnosti nefunkční, nebezpečná a zejména pro muže nesmyslná, neekonomická a zbytečná. Mnoho lidí mně obviní z cynismu, určitě se najdou tací pro které budu idiot, dámy mně budou zřejmě nesnášet, ale nic není myšleno ve zlém... Kdo jsi bez viny, hoď kamenem. Budiž nám všem statě tu uvedené podnětem k zamyšlení.

Ne, rozhodně nejsem žádnej plačka ani zapšklej zoufalec, ale už se na to jak jdou manželství a vztahy všech co znám doprdele nemůžu koukat. Obsah blogu a životní zkušenosti a příběhy těch co prošli neúspěšným manželstvím budiž varováním a podnětem k zamyšlení všem kteří o manželství uvažují nebo se do něch chystají, nebo ještě lépe se na něj těší.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Milý autore tohoto blogu.
Tak Ti jen sděluji svůj názor na příčinu, proč se lidé rozvádí:
Neví totiž co činí. Respektive nežijí svůj život tady a teď. Žijí buď jinými příběhy (tím, co jim servíruje TV, filmy, časopisy od porno až po bulvár), anebo žijí minulostí tak, že si hýčkají všechny křivdy, které v přítomnosti vždy znovu a znovu proti partnerovi vrhají, ovšem s účinkem bumeragndu a také budoucností, a to je obvykle na počátku vztahu, kdy mají představy nikoliv o tom, jak přispějí k tomu, aby vztah byl přínosem nejen pro ně, ale i pro partnera, naopak, hýčkají si představu o tom, jak se bude muset partner chovat, aby se oni cítili dobře.
TAK TO JSOU ONY příčiny. Shrnuto: Lidé obvykle žijí v iluzích, domněnkách a manipulaci. Tato společnost je utvrzuje v tom, že jsou bezmocní a že jediná cesta z této bezmoci je v tom, že budou patřit mezi V.I.P
Přičemž jediná cesta ke zlepšení vlastního života spočívá v tomto: Pracovat na sobě a být si vědom toho, že život v přítomnosti, je život, který jako jediný dává smysl. Jinak řečeno: Nejmocnější je každý tehdy, když se soustředí na to, co dělá právě teď. Čím hlubší je toto soustředění, tím mocnější je člověk. A od mocného člověka partner neodchází, mocný člověk je hoden úcty a je svými dětmi i okolím vážen a milován. A nepotřebuje k tomu žádný velký majetek, ani zlaté hodinnky, ani svaly jak gorila a dokonce ani auto, které je v módě. Ovšem je velmi těžké pochopit, co zde píšu, protože od mala jste ve své většině vychováváni v tom, abyste byli bezmocní a točili tak kola kapitalismu, jako dobrovolní otroci, podle toho, jak ta špička lidské pyramidy vás diriguje. Možná, milý autore blogu, že se z Vás stane mocný člověk a to Vám závěrem této úvahy přeju.

Anonymní řekl(a)...

Milý autore vtipného i smutného, leč povětšinou pravdivého blogu,
já jsem vdaná jedenáct let, pořád za stejného muže, i když to jednu dobu už málem nebyla pravda. Nejsem žádná zlatokopka,novým autem nejezdím, ve skříni mám kousky oblečení, které jsem si pořídila ještě za svobodna, ale kdyby se se mnou manžel rozvedl, taky bych se snažila dostat z něj co nejvíce peněz. Ne pro sebe, ale pro naše tři děti. Věřím, že většina rozvedených žen to dělá ze stejného důvodu. Peníze sice tatínka nenahradí, ale mohou situaci dětem i matce "zpříjemnit". A některé děti mají dokonce to štěstí, že po rozvodu rodičů vidí svého tatínka častěji, než když bydlel s nimi. :-D
Hodně štěstí a příjemnějších zážitků ;-) Eva

Anonymní řekl(a)...

Tak právě kvůli typům jako jste vy, je dobré používat chlapy jen jako inseminátory a popřípadě je o něco stáhnout, muž vašeho "formátu" si nic jiného nezaslouží :-). Naštěstí je tady doba, kdy si plno žen uvědomuje, že nemá význam s vámi ztrácet čas.

Anonymní řekl(a)...

Mily autore tohoto blogu, ja ti za tento blog nesmirne dekuji. Nenavistnych komentaru od feministek si nevsimej. Je komicke cist, jak ty feministicky holcicky v novinach, casopisech a na blozich neustale buli, jak jim je pres tricet a porad jsou samy:-) Ze je to dusledek jen a jen jejich spatne uchopene "emancipace" a feminismu je nenapadne. Nase spolecnost dospela do konecneho stadia sveho vyvoje a feministky na tom maji dominantni podil.

Anonymní řekl(a)...

Autorovi blogu Vole nežeň se! bych chtěla říci,že od manželství zamilovaného neodradíte a také, že neprávem hází ženy do jednoho pytle a považuje je za rozmarné, hamižné viníky rozpadu manželství. Za sebe a mé nejbližší okolí, kamarádky-ženy, které přestože zaměstnané, úspěšně zvládáme výchovu a péči o děti, o jejich aktivity, o domácnost, o zdr. problémy dětí i rodičů apod. Děláme to s láskou, radostí, s uspokojujícím pocitem, že od toho jsme na světě. Byly jsme tak vychované. Naopak v očekávání alespoň podobného pohledu na věc ze strany mužů, nás muži, které jsme si před lety vzaly, přesvědčili, že jsou ,,mužem,, co se dialogu, zodpovědnosti, vlastního názoru a smyslu pro humor týče, strašně málo ! a právě proto jsme nuceny ,,převzít vedení,, kdy Vám to nakonec vyhovuje neb je to snažší a pohodlnější žití...bohužel nás postupem času naplňuje pocit , že si Vás, a to přes veškerou snahu ,přestáváme vážit...i muži mají své chyby! Lada